Balholm
  • Heim
  • Produkt
    • Juice
    • Limonade
    • Cider
    • Sprudlande most
    • Dram
    • Dessertvin
  • Om cider
  • Om dram
  • Om oss
    • Ciderhuset
    • Fruktdyrking i Sogn
    • Nyhende
  • Kontakt
  • Presse
  • Home
  • Products
    • Juice
    • Lemonade
    • Cider
    • Apéritif
    • Brandy
    • Dessert wine
  • About cider
  • About brandy
  • About us
    • The Cider House
    • Fruit Cultivation in Sogn
  • Contact
  • Press
Andre og tredje generasjon (Solveig, Ragnhild og vesle Sigurd) tok imot prisen på Vippa i Oslo.

Jurymeldem Ingrid Kleiva Møller seier at juryen ikkje kan tenkja seg oss ein meir verdig vinnar av Matprisen 2018 enn Balholm, som både er tradisjonsberarar og fornyarar innan sin sjanger.
- Dei har med smittande entusiasme og god formidlingsevne sørga for auka økologisk produksjon, samt ei auka bevisstgjering rundt kvalitet og nyvinning innan frukt- og bærproduksjon, seier ho.

Grunngjevinga frå juryen: «Balholm har gjennom 20 år jobbet med fruktdyrking og foredling av frukt og bær. De er tradisjonsbærende nyskapere i sin produksjon av alkoholholdige og alkoholfrie fruktdrikker. Kvaliteten er høy og sortimentet stort. De utmerker seg ikke bare på produktsiden, men også på produksjonssiden. Gjennom ordningen «rekruttfrukt», i samarbeid med Godt Brød, solgte de drikke fra gårder under omlegging til økologisk drift. Balholm har bidratt enormt mye for å øke andelen og heve kvaliteten på økologisk fruktproduksjon i Sogn, og i resten av landet.»
Picture
Picture
Picture
Picture
Foto: Joachim Sollerman

​Her er takketalen frå Balholm:
Balholm har laga økologiske drikkeprodukt av frukt heilt sidan 1999, så vi tilhøyrer gruppa av veteranar på dette området.

Dei var ein liten idealistisk gjeng på starten av 1990-talet som meinte det burde vera råd å laga skikkelege produkt av frukt som ikkje hadde fått sprøytemiddel og som hadde vakse i sunn jord med naturlege mikroorganismar.  Balholm Mosteri vart danna med dette som utgangspunkt.

For å få inn nok økologisk frukt, var Balholm avhengig av at mange nok fruktbønder la om til økologisk dyrking.  I dette arbeidet var det nokre viktige samarbeidspartar; Sogn Jord og hagebruksskule i Aurland, Planteforsk på Leikanger og Økoringen Vest i Sogndal.  Det utvikla seg eit fagmiljø som var viktig for framveksten av økologisk fruktdyrking i heile landet.

Seinare vart Godt Brød ein viktig avtakar på drikkeprodukta, og saman lanserte vi prosjektet ”Rekruttfrukt” for å få fleire dyrkarar med.  Norgesgruppen og Meny vart også tidleg ein viktig kunde. Det gjekk ikkje mange år før Sogn var det området i landet med flest økologiske fruktdyrkarar.  Og slik er det framleis i dag.

Vi syns det er motiverande å jobba med eit stort produktsortiment som vi kan tilrå med godt samvit. På ein klode som er i ubalanse på grunn av menneskeleg uforstand, er økologisk landbruk eit viktig tiltak for å redusera bruken av hormonar og innsektgifter og få tilbake balansen i jorda.  Berekraftig landbruk blir dette kalla i dag.

Det er også motiverande å jobba med produkt av råvarer med så høg smakskvalitet som vi har her i Noreg.  Kjøleg klima gir sakte mogning, høg syre og markerte aroma- og smaksstoff.  Balholm merkar dette fortrinnet når produkta blir presenterte for folk frå sørlegare land.  Både økologiske fruktjuicar, ciderar, fruktvinar og fruktbrennevin blir verdsett for sin markerte smak. Dette er kjekt å oppleva!

Tusen takk!!
​

Produkt

Juice
Cider
Dram
Aperitiff
​Dessertvin

Om oss

Om oss
​Ciderhuset
Fruktdyrkarane
Fruktdyrking i Sogn

Kontakt

​Balholm AS, Villavegen 14, 6899 Balestrand
​post@balholm.no
+47 994 99 981 
Facebook
Instagram

© COPYRIGHT 2016. ALL RIGHTS RESERVED.
  • Heim
  • Produkt
    • Juice
    • Limonade
    • Cider
    • Sprudlande most
    • Dram
    • Dessertvin
  • Om cider
  • Om dram
  • Om oss
    • Ciderhuset
    • Fruktdyrking i Sogn
    • Nyhende
  • Kontakt
  • Presse
  • Home
  • Products
    • Juice
    • Lemonade
    • Cider
    • Apéritif
    • Brandy
    • Dessert wine
  • About cider
  • About brandy
  • About us
    • The Cider House
    • Fruit Cultivation in Sogn
  • Contact
  • Press